”Ihana matka oman itsensä vahvuuteen ja tärkeyteen” 
”Kurssi auttoi asiakeskeistä ja itsekiittistä ihmistä pysähtymään oman itsen äärelle lempeästi. Hyvinvointi ja rauha elämässä kasvoivat selkeästi” – Sanna S.

Minkälaista olisi jos olisin myötätuntoisempi itseäni kohtaan?  Näin mietti osallistujamme 8-viikon kurssin alussa.

Hän, kuten muutkin osallistujat, toivoi keinoja siihen, miten muuttaa itsemyötätunto  ajatuksen tasolta oikeasti eläväksi osaksi omaa arkea.  Siten, että myötätunto on voimavara, joka rakentaa itsen hyväksyntää, arvostusta ja lempeämpää arkea.

Useimmille myötätunnon vahvistaminen on elämän mittainen  tie.  Taitoja onneksi voi ja kannattaa oppia ja sille matkalle kutsumme nyt sinua!

8-viikkoisella iltakurssilla pääset oppimaan kokemuksellisesti, konkreettisin ja monipuolisin harjoituksin myötätuntoteemaan. Kurssi on tutkija-psykologien Kristin Neffin ja Christopher Germerin työryhmineen kehittämä Mindful Self-Compassion –peruskurssi (Center for Mindful Self-Compassion).

Läsnäoloon pohjautuva itsemyötätunto (mindful self-compassion) on voimaannuttava ja tutkimuspohjainen lähestymistapa hyvinvointiin ja tunnetaitojen vahvistamiseen.

”Kurssi kosketti ja pysäytti miettimään asioita, jotka oikeasti merkitsevät”.
Pienryhmässä keskustelut ovat syvällisiä ja opettavia.


Olisko tämä sinulle?

Itsemyötätunnon iltakurssi sopii sinulle, jos haluat todella oppia mitä itsemyötätunto voi olla sinun elämässä. Myötätunnon teema syvenee kerta kerralta ja saat tueksi monenlaisia harjoituksia, joita voit hyödyntää jatkossa.

Tutkimuksiin pohjaava ohjelma tarjoaa monipuolisia tapoja hyvinvoinnin vahvistamiseen niin itsesi kuin muiden hyväksi. Itseen kohdistuva myötätunto syventää myös tietoisen läsnäolon taitoa, mutta aiempi mindfulness-osaaminen ei ole välttämätöntä

Illan teemoja:

  • Mitä itsemyötätunto on?
  • Mindfulness tukemassa myötätuntotaitoja
  • Kuinka harjoittaa itseen kohdistuvaa myötätuntoa – ydinharjoituksia
  • Myötätunto arjessa – oman myötätuntoisen äänen löytäminen, rohkaisupuhetta kritiikin ja puskemisen sijaan
  • Myötätuntotaidot hankalien tunteiden kohtaamisessa
  • Kuinka myötätunto muuntaa ihmissuhteita myönteisemmäksi
  • Mitä tutkimukset kertovat itsemyötätunnon merkityksestä
  • Omat ydinarvot ja sitoumukset
  • Myötätuntoinen elämä!

Kussakin tapaamisessa on oma teemansa, oivalluksia tuovia harjoituksia ja jakamista.  Tapaamisten välillä tehdään itsemyötätunto-harjoituksia ja sovelletaan keinoja arjen tilanteissa. Iltatapaamisia on yhteensä kahdeksan. Lisäksi ohjelmaan kuuluu puolen päivän kiitelty retriitti, jossa on harjoituksia ja hiljaisuutta.

Aika: 15.9 – 10.11.2022 torstai-iltaisin klo 17-19.30. Harjoituksia sisältävä retriitti lauantaina 15.10. klo 10-14. Viikolla 42 ei ole tapaamista. Retriittin voi osallistua paikan päällä  Helsingissä Mikonkadulla tilanteen sen salliessa.

Ilmoittaudu mukaan alla olevalla lomakkeella 4.9.22 mennessä.

Toteutus on Zoom-videoyhteydellä, joten voit osallistua kurssille mistä päin Suomea vain.

Hinta: Yksityishenkilöille 450 € sisältäen arvonlisäveron (24%), yrityksille 450€ + alv 24%. Jos olet työtön, hoitovapaalla tai opiskelet kokoaikaisesti, saat kurssin hintaan 340€ (sisältäen alv 24%). Laskutus 1-3 erässä.

Jos kurssin peruttaa/ keskeyttää viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, veloitamme koko kurssimaksun.

Valmennus on matka itseen ja omaan hyvinvointiin.  Kurssi tukee myös monin tavoin omaa työhyvinvointia ja antaa ammatillisia eväitä mm. asiakas- ja ihmissuhdetyössä toimiville. Kannattaa rohkeasti kysyä myös työnantajalta tukea osallistumismaksuun.

Ilmoittautuminen 4.9.22 mennessä sivun lopussa olevalla lomakkeella. Kerrothan muutamalla sanalla itsestäsi ja kiinnostuksestasi kurssiin.

Tiedustelut:  mari.juote@taitoba.fi

Leenasta ja Marista:  Olemme molemmat kulkeneet jo pitkän tien tähän maailmaan. Olemme  perehtyneet mindfulness- kuin myötätuntotaitoihin monipuolisesti (Center for Mindful Self-Compassion koulutetut ohjaajat) ja valmentaneet  satoja ihmisiä näihin taitoihin useiden vuosien ajan. Itsemyötätunnon 8- viikon ohjelmaa on toteutettu TaitoBassa  vuodesta 2015. Harjoitukset ja taidot ovat jatkuvasti apuna  myös omassa arjessamme. Mari on myös sertifioitunut MSC-kouluttaja.

Lue lisää Leenasta

Lue lisää Marista

Osallistujien kokemuksia ja palautetta aiemmilta kursseilta: 

”Tämä kurssi voi muuttaa elämäsi suuntaa! Se on oivalluttava ja käytäntöön painottuva, jossa voi tehdä työtä itsetuntemuksen kanssa. Vertaistuki avaa silmiä muiden kokemuksille ja kurssilla voi olla oma itsensä. Suosittelen lämpimästi! ” – Jorma Korkkinen

”Pointti ei ole tulla paremmaksi vaan enemmän ystäväksi itsellemme. Silloin meistä kasvaa myös parempia ihmisiä itsellemme ja muille” Roope Rytkönen, psykologi (Marin ja Aleksin kurssi)

”Kurssi antoi kevyen olon, tilaa ajatuksille ja lempeää ymmärrystä. Kurssi-ilta oli viikon kohokohta.” – Marjut Joensuu

”Itsensä kohtaaminen tunnetasolla auttoi kääntämään ”laivan suuntaa” toivottua kohti. Silmiin löytyi kurssin avulla taas uudelleen hyväksyvä katse ja olemukseen rakastava asenne”.

”Käymisen arvoinen matka kosketukseen oman itsensä kanssa. Lähden kurssilta itseä enemmän rakastavana, jonka ansiosta voin rakastaa enemmän muitakin ihmisiä”.

”Suosittelen kurssia täysin sydämin kaikille, jotka haluavat kehittää myötätuntoista suhtautumista itseensä ja toisiin, oppia mielen rauhoittumista ja omien tunteiden kanssa elämistä ystävällisessä hengessä.” (Marin ja Aleksin kurssi)

”Tämä kurssi tukee sisäistä kasvua hyvin luonnollisella tavalla = rauhallinen, tilaa antava, jokaisen omaa tahtia kunnioittava. Tällöin sisältä uskaltaa nousta valoon vaikeitakin tunteita.”

Kurssi on hyvä pysähtymisen paikka ja antoisa, monipuolinen sisältö. Sopiva yhdistelmä keskenään erilaista sisältöä. Mukava, helppo tunnelma. Kurssipaikan sijainti on loistava ja puitteet hyvät!”.

”Leena ja Mari luovat välittömästi turvallisen ja hyväksyvän ilmapiirin, jossa on helppo edetä omassa tahdissa. Nautin syvästä läsnäolosta, pysähtymisestä hetkeen ja ajasta, jolloin pystyin kysymään itseltäni, mitä minulle kuuluu. Viikottaiset teemat ja harjoitukset tukivat hyvin oppimista. Voin suositella kurssia lämpimästi jokaiselle.”

”Teistä Mari ja Leena huokuu, että vedätte kumpikin kurssia täydestä sydämestänne”

”Suosittelen kurssia lämpimästi kaikille, jotka haluavat alkaa pitää omasta hyvinvoinnistaan ja jaksamisestaan huolta. Sain kurssista hyötyä myös ammatillisessa mielessä, haluan vaalia näitä kurssin arvoja ja opetuksia myös työssäni asiakkaiden/potilaiden kanssa.”

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä lomake. Vastaamme muutaman päivän sisällä.

  Haluatko pysähtyä myötätuntoisiin läsnäoloharjoituksiin. Kuuntele harjoituksia Myötätunnolla -kanavalla tai selfcompassion/äänitteet.

  Lue Mari Juotteen ja Leena Rasasen artikkeli: Itseen kohdistuva myötätunto_Ratkes lehti 4_2015

  Katso myös aineistoja-sivulla  teemaan liittyvää tietoa ja kirjallisuutta