Mari Juote

Mari Juote

Minulle tietoisen hyväksyvän läsnäolon taidot, meditaatio ja myötätuntotaidot ovat mielen ja kehon ravintoa, jotka tuovat elämääni hyvää tekevää tasapainoa ja myönteisyyttä. Erityisenä tukena ne ovat olleet elämän käännekohdissa. Ja toisaalta tavallinen arki yrittäjänä tai vaikka äitinä tarjoaa monenlaisia hetkiä itsensä lempeään kohtaamiseen. Nämä taidot ovat kasvattaneet herkkyyttäni toimia ohjaana, rohkeutta kuulla itseäni ja rakentaa oman näköistä tietä.

Työni ilo ja sydän ovat ihmisten kohtaaminen ja läsnäolo. Uskon ihmettelevään mieleen ja pysähtymisen merkitykseen – ne hetket kun ihmisten kokemukset ja oivallukset synnyttävät eteenpäin vieviä polkuja, voimavaroja, kasvua. Hyvään elämään on yhtä monta vastausta kuin on kysyjää. Aina ei ole helppoja ratkaisuja tai oikotietä omaan tilanteeseen tai tavoitteisiin. Erityisesti juuri silloin myötätunto, lämpö ja ystävällisyys itseä kohtaan sekä oman ainutkertaisuuden näkeminen voivat auttaa rakentamaan omannäköistä hyvää elämää, joka säteilee myös muille.

Oppimisesta innostuminen ja oma kehittyminen ovat ehtymätön inspiraation lähteeni. Löydän itseni uudelleen ja uudelleen oppimassa ja opiskelemassa uutta. Ennen yrittäjän polkuani toimin yli 15 vuotta valmentajana, ohjaajana ja monenlaisten oppimisprosessien rakentajana Helsingin yliopiston täydennyskoulutuksessa.

TaitoBa on meidän yhteinen kotipesä. Verkostoamme yhdistävänä tekijänä on mm. ratkaisukeskeisyys ja positiivinen psykologia, joista ammennamme koeteltua ja tutkittua tietoa hyvästä elämästä. Mindfulness ja itsemyötätunnon teemat rikastavat ja tukevat näitä teemoja hienosti. Myös resilienssin teema liittyy näihin läheisesti.   Valmennan ja työnohjaan niin ryhmiä, yksilöitä kuin työyhteisöjä.

Yksilövalmennuksissa pysähdytään usein erilaisiin elämän muutostilanteisiin sekä omaa kokonaisvaltaista hyvinvointia rakentaviin voimavaroihin.

Keskeiset koulutukseni pähkinänkuoressa:

Mielivoimala podcastissa Mari juttelee Terhi Mäkiniemen kanssa itsemyötätunnosta

Nyyti ry:n nyyticastissa vieraana Mari  ja Nyyti ry:n asiantuntija Sini Forrsell puhumassa itsemyötätunnon merkityksestä ja keinoista.

Tutustu myös Leenan osaamiseen.