Leena Rasanen

Leena Rasanen

Kun vuosia sitten tutustuin mindfulnessiin, uteliaisuuteni heräsi heti. Pysähtyminen olemaan tietoisesti läsnä tuntui omalta, hyvää tekevältä. Polku on jatkunut ja kiinnostus vienyt minua avaamaan yhä uusia ovia – oppimaan ja opettamaan.

Tietoinen hyväksyvä läsnäolo ja itsemyötätunnon taidot ovat vahvistaneet minussa uusin silmin katsomista ja rentoa luottamusta monessa asiassa omassa elämässäni: ihmissuhteissa, tavassa tehdä töitä ja lähteä kulkemaan omaa polkua. Voin kokea epävarmuutta, ja samalla tuntea riittäväni ja olevani vahva. Itseäni kuunnellen löydän tasapainoa, levollisuutta ja iloa.

Tätä samaa haluan vaalia työssäni ihmisten kanssa. Etenkin haastavissa tilanteissa on tarpeen tuoda huomiota voimavaroihin ja vahvuuksiin. Yhdistän läsnäoloon pohjautuvan itsemyötätunnon näkökulmaa ja keinoja ratkaisukeskeisen lähestymisen kanssa. Asenteena molemmissa on ei-tietäminen, uteliaalla mielellä oleminen. Mikä juuri tässä tilanteessa toimii ja mitä tarvitaan? Myötätuntoisen mielen avulla on mahdollista löytää etenemisen kannalta hyödyllistä uutta suhdetta kokemuksiin, ymmärrystä ja toimivia keinoja. Hienoja hetkiä syntyy, kun yhdessä löydetään merkityksellisyyden ja hyvinvoinnin tekijöitä.

Olen tehnyt koko työurani ihmisläheistä työtä hyvinvoinnin, kehittymisen ja oppimisen parissa. Monissa eri rooleissa ja jatkuvasti uutta oppien – oppimisen iloa kokien.

TaitoBa –verkosto on minulle ja Marille tärkeä kotipesä. Verkostoamme yhdistävänä tekijänä on mm. ratkaisukeskeisyys ja positiivinen psykologia, joista ammennamme koeteltua ja tutkittua tietoa hyvästä elämästä. Itseen kohdistuvan myötätunnon ja tietoisen läsnäolon taidot sopivat mitä parhaiten tähän palettiin. Näistä aineksista syntyy hyvä yhdistelmä, joka auttaa menemään kohti, löytämään ja vahvistamaan omia voimavaroja ja käyttämään vahvuuksia.

Keskeiset koulutukseni pähkinänkuoressa:

  • sosiaalipsykologi VTM ja toimintaterapeutti
  • mindfulness-ohjaaja ja Mindful Self-Compassion -opettaja/ Center for Mindful Self-Compassion
  • ratkaisukeskeinen psykoterapeutti (vastaanotto myös Tapiolassa)
  • ratkaisukeskeinen valmentaja ja työnohjaaja
  • aikuiskoulutuksen pedagoginen pätevyys

LinkedIn-profiili

Twitter: @LeenaRasanen

Seuraa meitä Instagramissa ja Facebookissa

Tutustu myös Marin osaamiseen.