Itsemyötätunto - rennomman ja sallivamman elämän salaisuus

Minkälainen suhde sinulla on itseesi? Se muokkaa arkeasi ja valintojasi.

Et ole täydellinen, eikä kukaan meistä ole. Meissä jokaisessa on paljon myös niitä puolia, joiden soisi näkyvän enemmän. Niitä juttuja, joita voit itsessäsi arvostaa. 

Muiden sanat ja kannustus eivät kanna, jos oma mieli tyrmää ne. Sisäinen kriittinen ja vaativa ääni kuuluu helposti, mutta omaa myötätuntoista ääntä on vaikeampi tavoittaa. Helposti vastaus on kuitenkaan tarvitse olla kova ja kurinalainen, jotta saavutat tavoitteesi. 

Itse asiassa päinvastoin: itsemyötätunnon keinot ovat paljon tehokkaampia kuin itsekriittisen mielen keinot. Tulokset näkyvät myös oikeassa elämässä.

Tuhannet tutkimukset osoittavat, että itsemyötätunto on oikeasti voimallinen resurssi, joka vahvistaa hyvinvointia. Se on myös oleellinen taito emotionaaliselle tasapainolle. Itsemyötätunto ja sen tietoinen huomaaminen tuo sinulle selviytymisen keinoja erityisesti silloin kun koet riittämättömyyttä, vaikeita tilanteita ja tunteita. Juuri näissä hetkissä myötätunnon voima on suurin. Me olemme saaneet nähdä ja kokea sitä sekä omassa elämässä että lukuisten asiakkaittemme elämässä. Meillä kaikilla on tämä kyky luonnostaan. Haaste on, miten otamme taidon käyttöön.

 

Opi meidän kanssamme löytämään myötätuntoisempia tapoja kohda itsesi. Luo samalla itsellesi rennompaa arkea ja kestävää mielen hyvinvointia.

Myötätunnon tiellä taidot vahvistavat hyvinvointiasi sisältä käsin. Siksi se on matka, jota kukaan muu ei voi puolestasi tehdä. Kukaan muu ei voi kuunnella sinun tarpeitasi kuten sinä.

 Opi vahvistamaan lämmintä yhteyttä itseen. Ei puskien vaan lempeydellä.

Itsemyötätunnon voimaa!-verkkokurssin  rakentaa myötätuntoisempaa arkea. Kurssi etenee askel askeleelta ja saat konkreettisia keinoja, joilla vahvistat mieltä myötätunnon suuntaan. Myötätuntotaidot ovat kuin lihas, joka tarvitsee harjoitusta. Sen ei tarvitse olla työlästä, vaan sopiva keveys voi olla avain taitojen vahvistumiseen. 

Verkkokurssimme hyödyntää Kristin Neffin ja Chris Germerin luomaa  Mindfiul Self-Compassion -ohjelmaa, joka koskettaa tuhansia ja tuhansia ihmisiä ympäri maailman. Harjoituksilla on vankka pohja. Tutkimustulokset itsemyötätunnosta kertovat johdonmukaisesti sen hyvää tekevästä voimasta mielen hyvinvoinnille.

Kuuden viikon kurssilla saat:

 • konkreettisia työkaluja, joilla voit vahvistaa myötätuntoa ja tasapainoista itsestä välittämistä
 • 10 videota ja teemoja syventävät harjoitteet sekä äänitteet.
 • helposti sovellettavia harjoituksia, joiden avulla vahvistat omia rauhoittumisen taitoja
 • valmiuksia käsitellä hankalia tunteita ja tilanteita myötätunnon keinoin
 • tilaisuuden pysähtyä omille unelmille ja itsen arvostukselle

Kurssi ovat  helppokäyttöisellä suomenkielisellä kurssi-verkkoalustalla, ja pääset katsomaan kurssin sisällön puhelimellasi, padillasi tai tietokoneellasi valintasi mukaan.

Uusi teema avautuu viikottain kuuden viikon ajan. Olemme rakentaneet kurssin niin, saat aikaa kokeilla harjoituksia. Oikeasti myötätunnon taidot ovat elämän mittainen tie. Sinulla on runsaasti aikaa palata kurssin teemoihin ja kokeilla mitkä harjoitukset toimivat sinulla. Näin saat myös parhaan hyödyn kurssin annista.

Viikkojen teemat tukevat toisiaan:

 1. Tervetuloa vahvistamaan myötätunnon taitoja voidaksesi paremmin
 2. Yhteys itseen katkeaa helposti – myötätunto kasvaa huomaamisesta
 3. Ole itsesi puolella – lempeän asennoitumisen tärkeys
 4. Puskemalla vai itseä kannustaen
 5. Tunne itsesi – tunne tunteesi
 6. Omannäköistä elämää!

Olemme kasvattaneet myötätunnontaitoja sekä osamistamme vuosia Suomessa ja ulkomailla.

Leena näkee päivittäin sosiaalipsykologina ja psykoterapeuttina hyväksyvän ja sallivamman asenteen voiman. Mari katsoo maailmaa antropologin silmin ja on vaikuttunut ystävällisyyden voimasta. 

Oma kokemuksemme on, että mitä enemmän voimme tehdä myötätuntoisia tulkintoja, ja mitä useammin pysähdymme kohtaamaan omia pelkoja, epävarmuutta, huolia lämmöllä, sitä vahvemmaksi myötätuntoinen puoli kehittyy. Itsemyötätunto on suuri arjen voimavaramme.

Olemme kouluttaneet itsemyötätunnon teemaan vuodesta 2015. Osallistujia on ollut jo yli tuhat. Näemme itsemyötätunnon vaikutuksia ja voimaa jatkuvasti valmennuksissamme, ohjauksissa ja terapiatyössä. Olemme molemmat Center for Mindful Self-Compassion kouluttamia ohjaajia ja täydennämme osaamistamme jatkuvasti. Mari on myös ensimmäinen suomalainen sertifioitunut MSC- ohjaaja.

Olemme myös mindfulness-ohjaajakouluttajia ja koulutamme TaitoBassa, kotipesässämme, Myötätuntopainotteista mindfulness-ohjaajakoulutusta. 

Kuinka paljon verkkokurssi maksaa? 

Kurssin hinta on 127 € (sis.alv 24%).  Kurssi on edullinen ja monipuolinen kokonaisuus. Et tarvitse aikaisempaa osaamista. Se sopii myös johdantona meidän 8-viikon itsemyötätunnon kurssille (tapaamiset paikan päällä Taitobassa tai online) tai sen jälkeen tukena taitojen ylläpitämiseen.

Jos epäröit kurssin ostamista, huomaa, että sinulla on 14-päivän 100% rahat takaisin -takuu. Jos et koe saaneesi rahoillesi vastinetta, palautamme rahasi. Ostaminen on siis turvallista.

Saat myös kysyä meiltä neuvoa ja tukea kurssin ajan. Vastamme sinulle henkilökohtaisesti, etkä jää yksin.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan. Nähdään kurssilla, t. Mari ja Leena