Jos olet saanut tarpeeksesi suorittamisesta ja pääsi sisäisestä kriitikosta, joka väittää että et riitä sellaisena kuin olet, voisiko puhetta säätää toisenlaiseksi?

Itsemyötätunnolla saat hyvinvointia ja tuloksia rennosti ja sallivasti, ilman itsesi jatkuvaa syyllistämistä ja puskemista.

Entä jos loisit myötätuntoisempaa arkea, ja antaisit elämäsi muuttua kevyemmäksi

Meillä jokaisella on vahvuuksia ja puolia, jotka voisivat näkyä enemmän. Juttuja, joita voit itsessäsi arvostaa ja jotka saavat sinut syttymään. 

Aina itseensä uskominen ja luottaminen ei ole kuitenkaan helppoa. Odotamme monesti itseltä enemmän kuin muilta. Pään sisäinen kriittinen ääni syyllistää,  epäilee, etsii virheitä tai vertailee itseä muihin. Takana on usein ajatus siitä, että jos ei vaadi itseltä, ei voi onnistua ja päästä eteenpäin.

tsekriitiikkiä ohjaa usein myös riittämättömyden tunne. Vaatimukset itseä kohtaan voi auttaa siinä, että asiat tulee tehtyä, mutta kovuus kääntyy helposti myös sinua vastaan.   

Itsensä piiskaaminen vie energiaa, kapeuttaa mielesi joustavuutta ja kykyä toimia rentoudesta käsin. 

Erilaisten vaatimusten ristipaineessa jätät omat tarpeet ja hyvinvointisi viimeiseksi. Ehkä yllättäen myös oma innostus voi johtaa siihen, että et osaa laskea irti tai hellittää.

Näin ei kuitenkaan tarvitse olla. Sinun ei tarvitse olla kova ja liian kurinalainen, jotta saavutat tavoitteesi.  

Itsemyötätunnon keinot ovat paljon tehokkaampia kuin itsekriittisen mielen keinot. Vaikutukset näkyvät ja tuntuvat aikaansaamisena ja tasapainoisena olona.

 

Tuhannet tutkimukset kertovat tätä samaa. Itsemyötätunto on merkittävä resurssi, joka vahvistaa hyvinvointia. Se on myös oleellinen taito emotionaaliselle tasapainolle. 

Meillä kaikilla on tämä kyky luonnostaan. Silti itseä kohtaan on vaikeampi osoittaa myötätuntoa kuin toista kohtaan. Tutkimusten mukaan näin kokee n. 80% ihmisistä globaalisti. 

Oma kokemuksemme on, että mitä enemmän teemme myötätuntoisia tulkintoja, ja mitä useammin kohtaamme lämmöllä omia pelkoja, epävarmuutta, huolia lämmöllä, sitä vahvemmaksi myötätuntoinen puoli kehittyy. 

Vaikka ymmärrämme ajattelun tasolla itsemyötätunnon merkityksen, sen muuttaminen omia voimavaroja vahvistavaksi taidoksi vie usein aikaa, tarvitsee tietoista pysähtymistä ja uudenlaisia toimintatapoja. 

Tiesitkö, että nämä kolme tekijää luovat pohjaa itsemyötätunnon taidoille (myös tutkimusten mukaan):

 1. Ystävällisellä ja hyväntahtoisella asennoitumisella on merkitystä. Jotta voit paremmin ja toimit tasapainossa muiden kanssa, tarvitset taitoa osoittaa ystävällisyyttä itseäsi kohtaan.
 2. Et ole vaikeutesi kanssa yksin. Hankaluudet ovat osa rikasta elämää ja yhteistä ihmisyyttä. Tämän muistaminen ohjaa sinua takaisin yhteyteen muiden kanssa.
 3. Tietoisuus ja hyväksyvä asenne auttaa sinua avautumaa elämälle nykyhetkestä käsin.

Voima piilee siinä, että itsemyötätunto auttaa vahvistamaan hyvinvointiasi sisältä käsin. Siksi se on taito, jota kukaan muu ei voi puolestasi kasvattaa. Kukaan muu ei voi kuunnella tai tunnistaa sinun tarpeitasi kuten sinä. Se ei myöskään tarkoita sitä, että asiat olisi yksin yksilön vastuulla.

Meitä nämä taidot ovat puhutelleet syvästi. Me Mari ja Leena olemme kasvattaneet myötätunnon taitoja sekä osaamistamme tietoisesti Suomessa ja ulkomailla vuodesta 2014 lähtien. Olemme saaneet nähdä ja kokea itsemyötätunnon hyvää tekeviä vaikutuksia niin omassa elämässä kuin valmennuksissamme, ohjauksissa ja terapiatyössä. Olemme ohjanneet yli 1000 ihmistä näihin teemoihin.

Myötätuntotaidot ovat kuin lihas, joka tarvitsee harjoitusta. Silti harjoittelun ei tarvitse olla hikistä ja työlästä (jolloin sitä ei ohjaakaan enää itsemyötätunto). Sopiva keveys on avain taitojen vahvistumiseen. Ei siis puskien vaan lempeydellä. 

Itsemyötätunnon voimaa!-verkkokurssilla pääset vahvistamaan omia taitojasi. Kuuden viikon kurssi antaa sinulle konkreettisia keinoja, joilla vahvistat mieltä myötätunnon ja itsesi arvostamisen suuntaan. Jaksot syventävät taitoja viikko viikolta

Kun opit kohtaamaan itsesi myötätuntoisemmin, luot itsellesi rennompaa arkea, jossa voit hyvin.

 

Myötätuntotaidot ovat kuin lihas, joka tarvitsee harjoitusta. Silti harjoittelun ei tarvitse olla hikistä ja työlästä (jolloin sitä ei ohjaakaan enää itsemyötätunto). Sopiva keveys on avain taitojen vahvistumiseen. Ei siis puskien vaan lempeydellä. 

Itsemyötätunnon voimaa!-verkkokurssilla pääset vahvistamaan omia taitojasi. Kuuden viikon kurssi antaa sinulle konkreettisia keinoja, joilla vahvistat mieltä myötätunnon ja itsesi arvostamisen suuntaan. Jaksot syventävät taitoja viikko viikolta.

”Asiantuntijuutenne, kokemuksenne ja lämpönne välittyy teksteissä ja videoissa, kiitos!”

”Verkkokurssiin osallistuminen tuntui aluksi vähän kankealta, mutta muuttui pian mukavammaksi. Hyvä, että aika ei rajoitu vain kuuteen viikkoon – en olisi pystynyt saamaan näin paljon irti enkä olisi pystynytkään paneutumaan samalla tavalla. On ollut kiva päästä kertaamaan aikaisempien viikkojen asioita, jotka myöhemmin avautuvat paremmin.”

Tällä kuuden viikon kurssilla:

 • löydät konkreettisia ja helposti sovellettavia tapoja, joilla voit vahvistaa myötätuntoa ja tasapainoista itsestäsi välittämistä sekä rakentaa arvojesi mukaista elämää
 • voit tutkia ja kokeilla rauhassa, mitä myötätunto-taidot tarkoittavat sinulle ja mitkä harjoitteet sopivat ja tukevat sinun hyvinvointiasi eniten
 • kasvatat rauhoittumisen taitoja, jotka tukevat palautumista ja tasaavat stressaavia tilanteita  
 • opit miten hyödynnät itsemyötätuntoa haluamiisi muutoksiin ja miten motivoit itseä ystävällisyydestä käsin  
 • saat valmiuksia käsitellä hankalia tunteita ja tilanteita myötätunnon keinoin sekä selkeän etenemistavan, jota voit soveltaa erilaisissa tilanteissa
 • voit pysähtyä omien unelmien äärelle sekä huomata myönteisten tunteiden ja itsesi arvostamisen voimaa, ja antaa hyvän energian tulla avuksi eri elämänalueille
 • 10 videota ja teemoja syventävät harjoitteet, joihin voit palata uudelleen
 • Et jää kurssilla yksin, sillä
  • voit kysyä meiltä neuvoa ja tukea kurssin ajan. Vastaamme sinulle henkilökohtaisesti.

Voit liittyä kurssille koska haluat, vaikka heti! Kurssi on jaettu kuuteen teemaan, jotka avaavat itsemyötätunnon monipuolisuutta eri näkökulmista. Uusi teema avautuu viikottain. Kursssiympäristö on käytössäsi kolme kuukautta aloittamisesta. Siten sinulla on runsaasti aikaa palata kurssin teemoihin ja kokeilla mitkä harjoitukset toimivat juuri sinulle. Näin saat parhaan hyödyn kurssin annista.

”Kurssi on hyvä ja selkeä kokonaisuus, ”kokonaispaketti” itsemyötätuntotaidoista ja -harjoitteista. Vetäjien rauhallinen ja lempeän selkeä ohjaus eri harjoituksissa on myötätuntoista ja tukee tämän aiheen teemoja ja sisältöjä.”

Kurssin on nyt saatavilla edulliseen hintaan 127 € (sis alv 24%). Aloita elämän mittainen matka, jossa lempeä ja lämmin suhde itseen rakentaa sisäisiä voimavarojasi päivittäin.

 

Verkkokurssi hyödyntää  itsemyötätuntoa tutkineen Kristin Neffin tutkimustyötä ja menetelmiä, harjoituksilla on vankka pohja. 

Kuuden viikon kurssi on rakennettu niin, että se on helppo omaksua.  Saat taitoja ja keinoja rakentaa myötätuntoisempaa arkea, koska sillä on oikeasti merkitystä, miten sinä voit.

Ostaminen on turvallista. Sinulla on 14-päivän 100% rahat takaisin -takuu. Jos et koe saaneesi rahoillesi selvää vastinetta, palautamme rahasi.

Sillä on väliä, miten huolehdit itsestäsi.  

Nähdään kurssilla! Mari ja Leena

”Teistä Mari ja Leena huokuu, että teette kumpikin työtänne täydestä sydämestänne”.

Mari Juote on FM, ratkaisukeskeinen työnohjaaja ja valmentaja ja mindfulness-ohjaajakouluttaja sekä sertifioitu Mindful Self-Compassion -ohjaaja. Leena Rasanen on sosiaalipsykologi, psykoterapeutti, valmentaja, työnohjaaja ja mindfulness-ohjaajakouluttaja ja MSC- ohjaaja.