OPI OLEMAAN MYÖS ITSESI PUOLELLA JA SAMALLA PAREMPI YSTÄVÄ ITSELLESI.

Tunnistatko miten toimit niissä hetkissä, kun koet riittämättömyyttä, vaatimukset itseä kohtaan nostavat päätään tai kuormittavat tilanteet syövät energiaasi? Suorittamisen ja puskemisen malli ohjaa helposti siihen, että otat käyttöön omia suojakeinojasi. Niiden hyvä tarkoitus on luoda sisäistä turvaa: kukaan muu ei pääse moittimaan, jos vaadit itse itseltäsi eniten. Nämä ei -hyödylliset toimintamallit syövät kuitenkin voimavarojasi,  kutistavat sinua ja elämäniloa.

Myötätuntotaitojen voima on siinä, että ne vahvistavat sinua ”sisältä käsin”, lämmöllä ja viisaudella. Se on kuin lämpimän, hyvän ystävän kohtaamista, sellaisen jonka puoleen voit kääntyä koska vain. Yhtä lailla itsemyötätunto on sisäistä vahvuuttasi ja antaa sinun loistaa.

”Kurssi auttoi asiakeskeistä ja itsekriittistä ihmistä pysähtymään oman itsen äärelle lempeästi. Hyvinvointi ja rauha elämässä kasvoivat selkeästi.” – Sanna S.


HALUATKO OPPIA MITEN ITSEMYÖTÄTUNTO VOI VAPAUTTAA SINUA ELÄMÄÄN OMANNÄKÖISTÄSI ELÄMÄÄ?

Myötätunto auttaa sinua  luomaan lempeämpää arkea. Se rakentaa itsesi hyväksymistä ja arvostusta. Voit löytää syvempää yhteyttä omiin tunteisiin ja tarpeisiin, kannustavampaa tapaa motivoida itseäsi muutosten tekoon sekä näkökulmia ja ymmärrystä haastaviin tilanteisiin ja ihmissuhteisiin.

Useimmille meistä myötätunnon vahvistaminen on elämän mittainen tie. Onneksi näitä taitoja voi oppia ja vahvistaa, ja tälle matkalle kutsumme nyt sinua!

OSALLISTUJIEN JAETUT KOKEMUKSET SYNNYTTÄVÄT TÄSTÄ KURSSISTA AINUTLAATUISEN KOKONAISUUDEN

Tällä kahdeksan illan ja miniretriitin pituisella kurssilla omaksut kokemuksellisesti myötätunnon taitoja. Myötätunnon teema syvenee kerta kerralta ja tukenasi on turvallinen ympäristö jakaa ja kokea teemaa.

“Itsensä kohtaaminen tunnetasolla auttoi kääntämään “laivan suuntaa” toivottua kohti. Silmiin löytyi kurssin avulla taas uudelleen hyväksyvä katse ja olemukseen rakastava asenne”.

Pysähdymme tapaamisissa eri teemoihin ja teemme oivalluksia tuovia harjoituksia. Kokemusten jakaminen turvallisessa ympäristössä syventää omaa ja yhteistä kurssimatkaa. Tapaamisten välillä sovellat itsemyötätunto-harjoituksia arjen tilanteisiin ja opit itseä kuuntelevaa tapaa elää taitoja todeksi. Se voi olla keveyden vaalimista tai myötätunto-rutiinien juurruttamista omaan arkeen.

“Leena ja Mari luovat välittömästi turvallisen ja hyväksyvän ilmapiirin, jossa on helppo edetä omassa tahdissa. Nautin syvästä läsnäolosta, pysähtymisestä hetkeen ja ajasta, jolloin pystyin kysymään itseltäni, mitä minulle kuuluu. Viikottaiset teemat ja harjoitukset tukivat hyvin oppimista. Voin suositella kurssia lämpimästi jokaiselle.”

Viikko viikolta etenevä, hyvin rakennettu ja tutkittuun tietoon pohjautuva ohjelma on tutkija-psykologien Kristin Neffin ja Christopher Germerin työryhmineen kehittämä. Lue lisää: Center for Mindful Self-Compassion  sekä lisää kursseille osallistujien kokemuksista alempana.

Voit hakea ja löytää kurssilta työkaluja myös työhösi.

MYÖTÄTUNTOILTOJEN TEEMOJA – ”Ihana matka oman itsensä vahvuuteen ja tärkeyteen.”

  • Mitä itsemyötätunto on?

  • Mindfulness tukemassa myötätuntotaitoja

  • Kuinka harjoittaa itseen kohdistuvaa myötätuntoa – ydinharjoituksia

  • Löydä oman myötätuntoinen äänesi – rohkaisupuhetta kritiikin ja puskemisen sijaan

  • Myötätuntotaidot apuna hankalien tunteiden kohtaamisessa

  • Opi kuinka myötätunto muuntaa ihmissuhteita myönteisemmäksi

  • Mitä tutkimukset kertovat itsemyötätunnon merkityksestä

  • Omat ydinarvot ja sitoumukset

  • Myötätuntoinen elämä!

Ohjelmaan kuuluu lisäksi paljon kiitosta saanut neljän tunnin retriitti, jossa voit laskeutua hiljaisuuteen ja pysähtyä rauhassa  myötätuntoharjoituksiin.

AIKA

25.1. – 22.3.2022 tiistai-iltaisin klo 17-19.30. Harjoituksia sisältävä retriitti lauantaina 5.3. klo 10-14. Poikkeuksia: ensimmäinen kerta on klo 20 ja tapaamista ei viikolla 8.

Toteutus lähitapaamisina Helsingissä Annankadulla ja tarvittaessa mahdollisuus Zoom-videoyhteyden käyttöön.

LÄHDE MATKALLE KOKENEIDEN OHJAAJIEN LUOTSAAMANA

Ohjaajina ovat Mindfulness- ja MSC (Mindful Self-Compassion) -ohjaajat Mari Juote ja Leena Rasanen.

Lempeä ja läsnäoloa rakentava ohjaus on se, josta saamme paljon kiitosta. Olemme molemmat kulkeneet jo pitkän tien tähän maailmaan.

Harjoitukset ja taidot ovat jatkuvasti apuna myös omassa arjessamme ja olemme kouluttautuneet ja perehtyneet niin mindfulness- kuin myötätuntotaitoihin monipuolisesti. Lisäksi täydennämme osaamistamme jatkuvasti – oppimisen iloa riittää!

Useiden vuosien mittaan on karttunut arvokasta kokemusta ja ehtymätöntä inspiraatiota, kun olemme saaneet valmentaa ihmisiä näihin taitoihin kursseillamme ja eri organisaatioissa. Center for Mindful Self-Compassion’ssa kehitetyn Mindful Self-Compassion -ohjelman opettajiksi kouluttauduimme vuonna 2015 ja siitä saakka sitä on toteutettu TaitoBassa. Mari on myös sertifioitunut MSC-kouluttaja Christine Brählerin johdolla.

Hinta: Yksityishenkilöille 480€ sisältäen arvonlisäveron (24%), yrityksille 480€ + alv 24%. Jos olet työtön, hoitovapaalla tai opiskelet kokoaikaisesti, saat kurssin hintaan 340€ (sisältäen alv 24%). Laskutus 1-3 erässä tai sopimuksen mukaan.

Valmennus tukee omaa (työ)hyvinvointia ja antaa myös ammatillisia eväitä esimerkiksi asiakas- ja ihmissuhdetyössä toimiville. Kannattaa kysyä myös työnantajalta tukea osallistumismaksuun.

Jos kurssin peruuttaa kurssin käynnistymisen jälkeen, veloitamme koko kurssimaksun.

Ilmoittaudu 16.1.22 mennessä. Kerrothan muutamalla sanalla itsestäsi ja kiinnostuksestasi kurssiin. Lomake on sivun lopussa.

Tiedustelut:  leena.rasanen@taitoba.fi ja mari.juote@taitoba.fi

 Lisää Leenasta

 Lisää Marista

Lue vielä osallistujien palautteita ja kokemuksia aiemmilta kursseiltamme:

”Tämä kurssi voi muuttaa elämäsi suuntaa! Se on oivalluttava ja käytäntöön painottuva, jossa voi tehdä työtä itsetuntemuksen kanssa. Vertaistuki avaa silmiä muiden kokemuksille ja kurssilla voi olla oma itsensä. Suosittelen lämpimästi! ” – Jorma Korkkinen

”Pointti ei ole tulla paremmaksi vaan enemmän ystäväksi itsellemme. Silloin meistä kasvaa myös parempia ihmisiä itsellemme ja muille” Roope Rytkönen, psykologi (Marin ja Aleksin kurssi)

”Kurssi antoi kevyen olon, tilaa ajatuksille ja lempeää ymmärrystä. Kurssi-ilta oli viikon kohokohta.” – Marjut Joensuu

”Kurssi auttoi asiakeskeistä ja itsekriittistä ihmistä pysähtymään oman itsen äärelle lempeästi. Hyvinvointi ja rauha elämässä kasvoivat selkeästi.” – Sanna S.

”Löysin lempeän läsnäolon kautta vahvemman yhteyden tunteisiini ja tarpeisiini.” (kurssilainen, syksy 2020)

”Itsensä kohtaaminen tunnetasolla auttoi kääntämään ”laivan suuntaa” toivottua kohti. Silmiin löytyi kurssin avulla taas uudelleen hyväksyvä katse ja olemukseen rakastava asenne”.

”Käymisen arvoinen matka kosketukseen oman itsensä kanssa. Lähden kurssilta itseä enemmän rakastavana, jonka ansiosta voin rakastaa enemmän muitakin ihmisiä”.

”Suosittelen kurssia täysin sydämin kaikille, jotka haluavat kehittää myötätuntoista suhtautumista itseensä ja toisiin, oppia mielen rauhoittumista ja omien tunteiden kanssa elämistä ystävällisessä hengessä.” 

”Tämä kurssi tukee sisäistä kasvua hyvin luonnollisella tavalla = rauhallinen, tilaa antava, jokaisen omaa tahtia kunnioittava. Tällöin sisältä uskaltaa nousta valoon vaikeitakin tunteita.”

Kurssi on hyvä pysähtymisen paikka ja antoisa, monipuolinen sisältö. Sopiva yhdistelmä keskenään erilaista sisältöä. Mukava, helppo tunnelma. Kurssipaikan sijainti on loistava ja puitteet hyvät!”.

”Leena ja Mari luovat välittömästi turvallisen ja hyväksyvän ilmapiirin, jossa on helppo edetä omassa tahdissa. Nautin syvästä läsnäolosta, pysähtymisestä hetkeen ja ajasta, jolloin pystyin kysymään itseltäni, mitä minulle kuuluu. Viikottaiset teemat ja harjoitukset tukivat hyvin oppimista. Voin suositella kurssia lämpimästi jokaiselle.”

”Teistä Mari ja Leena huokuu, että vedätte kumpikin kurssia täydestä sydämestänne”

”Suosittelen kurssia lämpimästi kaikille, jotka haluavat alkaa pitää omasta hyvinvoinnistaan ja jaksamisestaan huolta. Sain kurssista hyötyä myös ammatillisessa mielessä, haluan vaalia näitä kurssin arvoja ja opetuksia myös työssäni asiakkaiden/potilaiden kanssa.”

”Kurssi kosketti ja pysäytti miettimään asioita, jotka oikeasti merkitsevät”.
”Pienryhmässä keskustelut ovat syvällisiä ja opettavia.”

Ilmoittaudun kurssille mukaan 16.1.22 mennessä: