Itsemyötätunnolla saat hyvinvointia ja tuloksia rennosti ja sallivasti, ilman itsesi jatkuvaa syyllistämistä ja puskemista.

Entä jos loisit myötätuntoisempaa arkea, ja antaisit elämäsi muuttua kevyemmäksi.

Meillä jokaisella on vahvuuksia ja puolia, jotka voisivat näkyä enemmän. Juttuja, joita voit itsessäsi arvostaa ja jotka saavat sinut syttymään. 

Aina itseensä uskominen ja luottaminen ei ole kuitenkaan helppoa. Odotamme monesti itseltä enemmän kuin muilta. Pään sisäinen kriittinen ääni syyllistää,  epäilee, etsii virheitä tai vertailee itseä muihin. Takana on usein ajatus siitä, että jos ei vaadi itseltä, ei voi onnistua ja päästä eteenpäin.

Itsekriitiikkiä ohjaa usein myös riittämättömyden tunne. Vaatimukset itseä kohtaan voi auttaa siinä, että asiat tulee tehtyä, mutta kovuus kääntyy helposti myös sinua vastaan.   
 
Itsensä piiskaaminen vie energiaa, kapeuttaa mielesi joustavuutta ja kykyä toimia rentoudesta käsin. Erilaisten vaatimusten ristipaineessa jätät omat tarpeet ja hyvinvointisi viimeiseksi. Ehkä yllättäen myös oma innostus voi johtaa siihen, että et osaa laskea irti tai hellittää.
 
Näin ei kuitenkaan tarvitse olla. Sinun ei tarvitse olla kova ja liian kurinalainen, jotta saavutat tavoitteesi 
 
Itse asiassa päinvastoin: itsemyötätunnon keinot ovat paljon tehokkaampia kuin itsekriittisen mielen keinot. Vaikutukset näkyvät ja tuntuvat aikaansaamisena ja tasapainoisena olona.
 
Tuhannet tutkimukset osoittavat, että itsemyötätunto on oikeasti voimallinen resurssi, joka vahvistaa hyvinvointia. Se on myös oleellinen taito emotionaaliselle tasapainolle.
 
Oma kokemuksemme on, että mitä enemmän teemme myötätuntoisia tulkintoja, ja mitä useammin kohtaamme lämmöllä omia pelkoja, epävarmuutta, huolia lämmöllä, sitä vahvemmaksi myötätuntoinen puoli kehittyy. 
 
Vaikka ymmärrämme ajattelun tasolla itsemyötätunnon merkityksen, sen muuttaminen omia voimavaroja vahvistavaksi taidoksi vie usein aikaa, tarvitsee tietoista pysähtymistä ja uudenlaisia toimintatapoja. 
 
Itsemyötätunto ja sen tietoinen huomaaminen tuo sinulle selviytymisen keinoja erityisesti silloin, kun koet riittämättömyyttä, vaikeita tilanteita ja tunteita. Juuri näissä hetkissä myötätunnon voima on suurin.

Voima piilee siinä, että itsemyötätunto auttaa vahvistamaan hyvinvointiasi sisältä käsin. Siksi se on taito, jota kukaan muu ei voi puolestasi kasvattaa.

 Kukaan muu ei voi kuunnella tai tunnistaa sinun tarpeitasi kuten sinä.

Meitä nämä taidot ovat puhutelleet syvästi. Olemme kasvattaneet myötätunnon taitoja sekä osaamistamme tietoisesti Suomessa ja ulkomailla vuodesta 2014 lähtien. Olemme saaneet nähdä ja kokea itsemyötätunnon hyvää tekeviä vaikutuksia niin omassa elämässä kuin valmennuksissamme, ohjauksissa ja terapiatyössä. Olemme ohjanneet yli 1000 ihmistä näihin teemoihin.

”Asiantuntijuutenne, kokemuksenne ja lämpönne välittyy teksteissä ja videoissa, kiitos!”

Itsemyötätunnon voimaa!-verkkokurssilla pääset vahvistamaan omia taitojasi, vaikka heti. 

Saat tukea ja keinoja rakentaa myötätuntoisempaa arkea. Kurssi etenee askel askeleelta ja saat konkreettisia keinoja, joilla vahvistat mieltä myötätunnon suuntaan. Myötätuntotaidot ovat kuin lihas, joka tarvitsee harjoitusta. Sen ei tarvitse olla työlästä, vaan sopiva keveys voi olla avain taitojen vahvistumiseen.

Verkkokurssimme hyödyntää Kristin Neffin ja Chris Germerin tutkimustyötä ja mentelmiä. Harjoituksilla on vankka pohja. Tutkimustulokset itsemyötätunnosta kertovat johdonmukaisesti sen hyvää tekevästä voimasta mielen hyvinvoinnille.

”Kurssi on hyvä ja selkeä kokonaisuus, ”kokonaispaketti” itsemyötätuntotaidoista ja -harjoitteista. Vetäjien rauhallinen ja lempeän selkeä ohjaus eri harjoituksissa on myötätuntoista ja tukee tämän aiheen teemoja ja sisältöjä.”

Kuuden viikon kurssilla saat:

 • löydät konkreettisia ja helposti sovellettavia tapoja, joilla voit vahvistaa myötätuntoa ja tasapainoista itsestäsi välittämistä sekä rakentaa arvojesi mukaista elämää
 • voit tutkia ja kokeilla rauhassa, mitä myötätunto-taidot tarkoittavat sinulle ja mitkä harjoitteet sopivat ja tukevat sinun hyvinvointiasi eniten
 • kasvatat rauhoittumisen taitoja, jotka tukevat palautumista ja tasaavat stressaavia tilanteita  
 • opit miten hyödynnät itsemyötätuntoa haluamiisi muutoksiin ja miten motivoit itseä ystävällisyydestä käsin  
 • saat valmiuksia käsitellä hankalia tunteita ja tilanteita myötätunnon keinoin sekä selkeän etenemistavan, jota voit soveltaa erilaisissa tilanteissa
 • voit pysähtyä omien unelmien äärelle sekä huomata myönteisten tunteiden ja itsesi arvostamisen voimaa, ja antaa hyvän energian tulla avuksi eri elämänalueille
 • 10 videota ja teemoja syventävät harjoitteet, joihin voit palata uudelleen
 • Et jää kurssilla yksin, sillä
  • voit kysyä meiltä neuvoa ja tukea kurssin ajan. Vastaamme sinulle henkilökohtaisesti.

Kurssi on  helppokäyttöisellä suomenkielisellä kurssi-verkkoalustalla, ja pääset katsomaan kurssin sisällön puhelimellasi, tabletillasi tai tietokoneellasi valintasi mukaan.

Voit liittyä mukaan milloin haluat. Uusi teema avautuu viikottain kuuden viikon ajan. Olemme rakentaneet kurssin niin, että saat aikaa kokeilla harjoituksia, eikä se ole työläs. Oikeasti myötätunnon taidot ovat elämän mittainen tie. Kurssi on käytössäsi kolme kuukautta sen aloittamisesta. Sinulla on runsaasti aikaa palata kurssin teemoihin ja kokeilla mitkä harjoitukset toimivat sinulla.  Näin saat myös parhaan hyödyn kurssin annista.

Viikkojen teemat tukevat toisiaan:

 1. Tervetuloa vahvistamaan myötätunnon taitoja voidaksesi paremmin
 2. Yhteys itseen katkeaa helposti – myötätunto kasvaa huomaamisesta
 3. Ole itsesi puolella – lempeän asennoitumisen tärkeys
 4. Puskemalla vai itseä kannustaen
 5. Tunne itsesi – tunne tunteesi
 6. Omannäköistä elämää!

Olemme kasvattaneet osaamistamme jo vuosia  Suomessa ja ulkomailla.

”Teistä Mari ja Leena huokuu, että teette kumpikin työtänne täydestä sydämestänne”

Leena näkee päivittäin sosiaalipsykologina ja psykoterapeuttina hyväksyvän ja sallivamman asenteen voiman. Mari on kokenut valmentaja ja työnohjaaja ja on vaikuttunut ystävällisyyden voimasta. 

Oma kokemuksemme on, että mitä enemmän voimme tehdä myötätuntoisia tulkintoja, ja mitä useammin pysähdymme kohtaamaan omia pelkoja, epävarmuutta, huolia lämmöllä, sitä vahvemmaksi myötätuntoinen puoli kehittyy.

Näemme myötätunnon vaikutuksia ja voimaa jatkuvasti valmennuksissamme, ohjauksissa ja terapiatyössä. Olemme kouluttaneet yli tuhat ihmistä näihin teemoihin ja olemme molemmat Center for Mindful Self-Compassion kouluttamia ohjaajia. Mari on myös sertifiotu MSC-ohjaaja.

”Verkkokurssiin osallistuminen tuntui aluksi vähän kankealta, mutta muuttui pian mukavammaksi. Hyvä, että aika ei rajoitu vain kuuteen viikkoon – en olisi pystynyt saamaan näin paljon irti enkä olisi pystynytkään paneutumaan samalla tavalla. On ollut kiva päästä kertaamaan aikaisempien viikkojen asioita, jotka myöhemmin avautuvat paremmin.”

”Kiitos Mari ja Leena ammattitaitoisesta kurssista. Kurssista jäi todella hyvä olo ja mieli, ja välineitä omaan arkeen ja työhön, kiitos!”

Kuinka paljon kurssi maksaa? 

Kurssin hinta on 127 € (sis.alv 24%).  Kurssi on edullinen kokonaisuus, joka sopii myös johdantona 8-viikon itsemyötätunnon kurssille (jossa tapaamiset paikan päällä Taitobassa tai online) tai sen jälkeen tukena taitojen ylläpitämiseen.

Jos epäröit kurssin ostamista, huomaa, että sinulla on myös 14-päivän 100% rahat takaisin -takuu. Jos et koe saaneesi rahoillesi  vastinetta, palautamme rahasi. Ostaminen on siis turvallista.

Saat myös kysyä meiltä neuvoa ja tukea kurssin ajan. Vastamme sinulle henkilökohtaisesti.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan. Nähdään kurssilla, t. Mari ja Leena
 
 

Sillä on väliä, miten huolehdit itsestäsi. 

Verkkokurssi pohjautuu  paljon itsemyötätuntoa tutkineen Kristin Neffin tutkimustyöhön ja menetelmään, harjoituksilla on vankka pohja. 

Mari Juote on FM, työnohjaaja, valmentaja ja mindfulness-ohjaajakouluttaja sekä sertifioitu Mindful Self-Compassion -ohjaaja. Leena Rasanen on sosiaalipsykologi, psykoterapeutti, valmentaja, työnohjaaja ja mindfulness-ohjaajakouluttaja ja MSC- ohjaaja.