Siksi se on taito, jota kukaan muu ei voi puolestasi kasvattaa. Kukaan muu ei voi kuunnella tai tunnistaa sinun tarpeitasi kuten sinä.

Aina itseensä uskominen ja luottaminen ei ole kuitenkaan helppoa. Odotamme monesti itseltä enemmän kuin muilta. Pään sisäinen kriittinen ääni syyllistää,  epäilee, etsii virheitä tai vertailee itseä muihin. Takana on usein ajatus siitä, että jos ei vaadi itseltä, ei voi onnistua ja päästä eteenpäin.

Itsekriitiikkiä ohjaa usein myös riittämättömyden tunne. Vaatimukset itseä kohtaan voi auttaa siinä, että asiat tulee tehtyä, mutta kovuus kääntyy helposti myös sinua (ja esimerkiksi luovuuttasi) vastaan.   

Erilaisten vaatimusten ristipaineessa jätät omat tarpeet ja hyvinvointisi viimeiseksi.  Joskus myös voi yllättää, miten oma innostus voi johtaa siihen, että et osaa laskea irti tai hellittää.

Itsemyötätunto vahvistaa hyvinvointia ja tuloksia rennosti ja sallivasti, ilman itsesi jatkuvaa syyllistämistä ja puskemista.

 

Kuuden viikon itsemyötätunnon voimaa! -kurssilla

 • löydät konkreettisia ja helposti sovellettavia tapoja, joilla voit vahvistaa myötätuntoa ja tasapainoista itsestäsi välittämistä sekä rakentaa arvojesi mukaista elämää
 • voit tutkia ja kokeilla rauhassa, mitä myötätunto-taidot tarkoittavat sinulle ja mitkä harjoitteet sopivat ja tukevat sinun hyvinvointiasi eniten
 • kasvatat rauhoittumisen taitoja, jotka tukevat palautumista ja tasaavat stressaavia tilanteita  
 • opit miten hyödynnät itsemyötätuntoa haluamiisi muutoksiin ja miten motivoit itseä ystävällisyydestä käsin  
 • saat valmiuksia käsitellä hankalia tunteita ja tilanteita myötätunnon keinoin sekä selkeän etenemistavan, jota voit soveltaa erilaisissa tilanteissa
 • voit pysähtyä omien unelmien äärelle sekä huomata myönteisten tunteiden ja itsesi arvostamisen voimaa, ja antaa hyvän energian tulla avuksi eri elämänalueille
 • 10 videota ja teemoja syventävät harjoitteet, joihin voit palata uudelleen
 • voit kysyä meiltä neuvoa ja tukea kurssin ajan. Vastaamme sinulle henkilökohtaisesti.

Voit liittyä kurssille koska haluat, vaikka heti! Kurssi on jaettu kuuteen teemaan, jotka avaavat itsemyötätunnon monipuolisuutta eri näkökulmista. Uusi teema avautuu viikottain. Kursssiympäristö on käytössäsi kolme kuukautta aloittamisesta. Siten sinulla on runsaasti aikaa palata kurssin teemoihin ja kokeilla mitkä harjoitukset toimivat juuri sinulle. Näin saat parhaan hyödyn kurssin annista.

”Asiantuntijuutenne, kokemuksenne ja lämpönne välittyy teksteissä ja videoissa, kiitos!”

”Verkkokurssiin osallistuminen tuntui aluksi vähän kankealta, mutta muuttui pian mukavammaksi. Hyvä, että aika ei rajoitu vain kuuteen viikkoon – en olisi pystynyt saamaan näin paljon irti enkä olisi pystynytkään paneutumaan samalla tavalla. On ollut kiva päästä kertaamaan aikaisempien viikkojen asioita, jotka myöhemmin avautuvat paremmin.”

Viikkojen teemat tukevat toisiaan:

 1. Tervetuloa vahvistamaan myötätunnon taitoja voidaksesi paremmin
 2. Yhteys itseen katkeaa helposti – myötätunto kasvaa huomaamisesta
 3. Ole itsesi puolella – lempeän asennoitumisen tärkeys
 4. Puskemalla vai itseä kannustaen
 5. Tunne itsesi – tunne tunteesi
 6. Omannäköistä elämää!

Kuinka paljon verkkokurssi maksaa? 

Kurssin hinta on 127 € (sis.alv 24%).  Kurssi on edullinen ja monipuolinen kokonaisuus. Et tarvitse aikaisempaa osaamista. Se sopii myös erinomaisena johdantona meidän  8-viikon itsemyötätunnon kurssille (tapaamiset paikan päällä Taitobassa tai online) tai sen jälkeen tukena taitojen ylläpitämiseen.

Jos epäröit kurssin ostamista, huomaa, että sinulla on 14-päivän 100% rahat takaisin -takuu. Jos et koe saaneesi rahoillesi vastinetta, palautamme rahasi. Ostaminen on siis turvallista.

”Kurssi on hyvä ja selkeä kokonaisuus, ”kokonaispaketti” itsemyötätuntotaidoista ja -harjoitteista. Vetäjien rauhallinen ja lempeän selkeä ohjaus eri harjoituksissa on myötätuntoista ja tukee tämän aiheen teemoja ja sisältöjä.”

 

Kun opit kohtaamaan itsesi myötätuntoisemmin, luot itsellesi rennompaa arkea, jossa voit hyvin!

 

Mari Juote on FM, työnohjaaja, ratkaisukeskeinen valmentaja ja mindfulness-ohjaajakouluttaja sekä sertifioitu Mindful Self-Compassion -ohjaaja. Leena Rasanen on sosiaalipsykologi, psykoterapeutti, valmentaja, työnohjaaja ja mindfulness-ohjaajakouluttaja ja MSC- ohjaaja.