Mindfulness – 8 viikon peruskurssi 1.2-28.3.2018

Ota läsnäolon voima käyttöösi – paranna hyvinvointiasi mindfulness-menetelmän avulla!  Mindfulness eli tietoinen hyväksyvä läsnäolo tarkoittaa erityistä suhtautumista ja taitoa kiinnittää huomio nykyhetkeen. Energiaa vapautuu keskittymiseen ja arjesta iloitsemiseen, hyvän huomaamiseen. Mindfulness-harjoittelu auttaa tutkitusti esimerkiksi stressin ja kivun hallinnassa.

Perus-/ intensiivikurssi opastaa viikko viikolta edeten osallistujia kohti hyvinvointia mindfulness-harjoitusten ja tutkimustiedon avulla. Toteutuksessa on mukana voimavaroja kasvattavat itsemyötätunnon sekä ratkaisukeskeisen  ja positiivisen psykologian näkökulmat, jotka tukevat mindfulness-asenteen vahvistumista. Kurssin ohjaajat ovat kouluttautuneet myös itsemyötätunnon opettajiksi (mindful self-compassion).

Kurssi koostuu 8 tapaamisesta (à 2,5h) sekä itsenäisestä päivittäisestä noin puolen tunnin harjoittelusta mm. äänitteiden avulla. Iltojen tapaamiset sisältävät minfulness-harjoituksia, keskustelua ja teemallisen sisältöosuuden.

Aikataulu ja sisältö:

torstaisin 1.2. – 28.3.2018  klo 17 – 19.30  TaitoBa Housen viihtyisissä tiloissa Helsingin keskustassa, osoitteessa  Annankatu 29 A, 00100 Helsinki. Viikolla 8, 22.2 ei ole tapaamista ja 28.3 tapaaminen on keskiviikko-ilta.

Kertojen teemalliset sisällöt:

 • Tutustuminen mindfulnessiin ja tutkimustietoon
 • Mindfulness, hengitys ja terveys
 • Mindfulness apuna stressinhallinnassa ja hankalissa tunteissa
 • Mindfulness ja myönteiset tunteet
 • Mindfulness ja myötätunto itseä kohtaan (mindful self-compassion)
 • Mindfulness-asenne ja hyvä elämä, hiljaisuuden merkitys (22.3. klo 17-20)
 • Omat tietoisen läsnäolon keinot arjessa

Hinta: Yksityishenkilönä maksavalle 350 € (sis. alv 24%), yrityksille 350 € + alv 24%. Illtoihin sisältyy kevyet tarjoilut. Työttömille kurssi  hintaan, 200 € (sisältäen alv 24%).  Laskutus 1-3 erässä. Peruutuskulut 70 e, jos peruutus 22.1.2018 jälkeen.

Osallistumismaksu sisältää harjoitusäänitteet, sähköisesti saatavat materiaalit ja viikkoviestit sekä kevyet tarjoilut illoissa.

Kurssilaisten kokemuksia mindfulness-intensiivikurssista:

 • Ilmapiiri oli mukava ja kannustava ja turvallinen. Vetäjät loivat rauhaa ja innostivat pohtimaan.
 • Sain hyviä työvälineitä tunnetaitojen harjoittamiseen ja harjoitteluun –  äänitteet oivallisia, erilaisia harjoituksia erilaisiin tilanteisiin – mahdollisuus jatkaa omaa harjoittelua niiden avulla kurssin jälkeen, hyvä apu.
 • Kurssi oli hienosti rakennettu kokonaisuus. Teemaosuudet loivat pohjaa ja auttoivat havainnoimaan.
 • Ryhmän tuki ja kannustus olivat tärkeitä. Kurssilla oli hyvät kouluttajat. Selkeä rakenne ja harjoitukset kannustivat harjoittelemaan intensiivisesti.

Kysy lisää: kurssin vetäjänä on kokenut mindfulness-ohjaaja Mari Juote. Mari on myös Mindful Self-Compassion -opettaja.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Ilmoittautuminen 22.1.18 mennessä TaitoBa Housen sivujen kautta,

 

2018-01-18T18:27:44+00:00