Läsnäoloon pohjautuva itsemyötätunto (mindful self-compassion) on voimaannuttava ja tutkimuspohjainen lähestymistapa hyvinvointiin ja tunnetaitojen vahvistamiseen. Myötätuntotaitoja voi ja kannattaa oppia ja kehittää!

VIELÄ EHTII! 8-viikkoisella iltakurssilla syvennytään kokemuksellisesti, konkreettisin ja monipuolisin harjoituksin myötätuntoteemaan. Kurssi on tutkija-psykologien Kristin Neffin ja Christopher Germerin työryhmineen kehittämä Mindful Self-Compassion –peruskurssi (Center for Mindful Self-Compassion).


Kenelle?

Itsemyötätunnon kurssi sopii sinulle, joka haluat syventyä myötätuntoteemaan ja löytää siitä näkökulmia hyvinvoinnin vahvistamiseen niin itsesi kuin muiden hyväksi. Itseen kohdistuva myötätunto syventää mindfulness-taitoja, mutta aiempi mindfulness-osaaminen ei ole välttämätöntä.

Peruskurssin teemoja:

  • Mitä itsemyötätunto on?
  • Mindfulness tukemassa myötätuntotaitoja
  • Kuinka harjoittaa itseen kohdistuvaa myötätuntoa – ydinharjoituksia
  • Myötätunto arjessa – oman myötätuntoisen äänen löytäminen, rohkaisupuhetta kritiikin ja puskemisen sijaan
  • Myötätuntotaidot hankalien tunteiden kohtaamisessa
  • Kuinka myötätunto muuntaa ihmissuhteita myönteisemmäksi
  • Mitä tutkimukset kertovat itsemyötätunnon merkityksestä
  • Omat ydinarvot ja sitoumukset
  • Myötätuntoinen elämä!

Kussakin tapaamisessa on oma teemansa ja oivalluksia tuovia harjoituksia, keskustelua ja tieto-osuutta. Tapaamisten välillä tehdään itsemyötätunto-harjoituksia ja sovelletaan keinoja arjen tilanteissa. Iltatapaamisia on yhteensä kahdeksan. Lisäksi ohjelmaan kuuluu neljän tunnin retriitti, jossa on harjoituksia ja hiljaisuutta.

Syksyn kurssilla ohjaajina ovat Leena Rasanen ja Aleksi Litovaara.

Aika: 21.10. – 9.12.2020 keskiviikkoiltaisin. Kellonajat: ensimmäinen kerta klo 17-20, muut kerrat klo 17-19.30. Harjoituksia sisältävä retriitti lauantaina 21.11. klo 10-14.

Toteutus Zoom-videoyhteydellä

Hinta: Yksityishenkilöille 450 € sisältäen arvonlisäveron (24%), yrityksille 450€ + alv 24%. Jos olet työtön, hoitovapaalla tai opiskelet kokoaikaisesti, saat kurssin hintaan 310€ (sisältäen alv 24%). Laskutus 1-3 erässä tai sopimuksen mukaan.

Jos kurssin keskeyttää kurssin aloittamisen jälkeen, veloitamme koko kurssimaksun.

Valmennus tukee omaa (työ)hyvinvointia ja antaa ammatillisia eväitä mm. asiakas- ja ihmissuhdetyössä toimiville. Kannattaa kysyä myös työnantajalta tukea osallistumismaksuun.

Ilmoittautua voi vielä! Tee se Taitoban sivujen kautta. Kerrothan muutamalla sanalla itsestäsi ja kiinnostuksestasi kurssiin.

Tiedustelut: leena.rasanen@taitoba.fi ja aleksi@aleksilitovaara.com

Leenasta ja Aleksista: Olemme perehtyneet mindfulness- kuin myötätuntotaitoihin monipuolisesti (Center for Mindful Self-Compassion koulutetut ohjaajat) ja valmentaneet ihmisiä näihin taitoihin useiden vuosien ajan. Itsemyötätunnon 8- viikon ohjelmaa on toteutettu TaitoBa Housessa vuodesta 2015. Harjoitukset ja taidot ovat apuna monin tavoin myös omassa arjessamme.

Lue lisää Leenasta

Lue lisää Aleksista

Osallistujien palautteita ja kokemuksia aiemmilta kursseilta:

”Ihana matka oman itsensä vahvuuteen ja tärkeyteen”

”Kurssi auttoi asiakeskeistä ja itsekiittistä ihmistä pysähtymään oman itsen äärelle lempeästi. Hyvinvointi ja rauha elämässä kasvoivat selkeästi” – Sanna S.

”Pointti ei ole tulla paremmaksi vaan enemmän ystäväksi itsellemme. Silloin meistä kasvaa myös parempia ihmisiä itsellemme ja muille” Roope Rytkönen, psykologi (Marin ja Aleksin kurssi)

”Tämä kurssi voi muuttaa elämäsi suuntaa! Se on oivalluttava ja käytäntöön painottuva, jossa voi tehdä työtä itsetuntemuksen kanssa. Vertaistuki avaa silmiä muiden kokemuksille ja kurssilla voi olla oma itsensä. Suosittelen lämpimästi! ” – Jorma Korkkinen

”Kurssi antoi kevyen olon, tilaa ajatuksille ja lempeää ymmärrystä. Kurssi-ilta oli viikon kohokohta.” – Marjut Joensuu

”Itsensä kohtaaminen tunnetasolla auttoi kääntämään ”laivan suuntaa” toivottua kohti. Silmiin löytyi kurssin avulla taas uudelleen hyväksyvä katse ja olemukseen rakastava asenne”.

”Käymisen arvoinen matka kosketukseen oman itsensä kanssa. Lähden kurssilta itseä enemmän rakastavana, jonka ansiosta voin rakastaa enemmän muitakin ihmisiä”.

”Suosittelen kurssia täysin sydämin kaikille, jotka haluavat kehittää myötätuntoista suhtautumista itseensä ja toisiin, oppia mielen rauhoittumista ja omien tunteiden kanssa elämistä ystävällisessä hengessä.” (Marin ja Aleksin kurssi)

”Tämä kurssi tukee sisäistä kasvua hyvin luonnollisella tavalla = rauhallinen, tilaa antava, jokaisen omaa tahtia kunnioittava. Tällöin sisältä uskaltaa nousta valoon vaikeitakin tunteita.”

Kurssi on hyvä pysähtymisen paikka ja antoisa, monipuolinen sisältö. Sopiva yhdistelmä keskenään erilaista sisältöä. Mukava, helppo tunnelma. Kurssipaikan sijainti on loistava ja puitteet hyvät!”.

”Leena ja Mari luovat välittömästi turvallisen ja hyväksyvän ilmapiirin, jossa on helppo edetä omassa tahdissa. Nautin syvästä läsnäolosta, pysähtymisestä hetkeen ja ajasta, jolloin pystyin kysymään itseltäni, mitä minulle kuuluu. Viikottaiset teemat ja harjoitukset tukivat hyvin oppimista. Voin suositella kurssia lämpimästi jokaiselle.”

”Suosittelen kurssia lämpimästi kaikille, jotka haluavat alkaa pitää omasta hyvinvoinnistaan ja jaksamisestaan huolta. Sain kurssista hyötyä myös ammatillisessa mielessä, haluan vaalia näitä kurssin arvoja ja opetuksia myös työssäni asiakkaiden/potilaiden kanssa.”

Kuuntele harjoituksia Myötätunnolla -kanavalla tai selfcompassion/äänitteet.

Lue Mari Juotteen ja Leena Rasasen artikkeli: Itseen kohdistuva myötätunto_Ratkes lehti 4_2015

Aineistoja-sivulla lisää teemaan liittyvää tietoa ja kirjallisuutta