Läsnäoloon pohjautuva itsemyötätunto (mindful self-compassion) on voimaannuttava ja tutkimuspohjainen lähestymistapa hyvinvointiin ja tunnetaitojen vahvistamiseen. Myötätuntotaitoja voi ja kannattaa oppia ja kehittää!

8-viikkoisella iltakurssilla syvennytään kokemuksellisesti, konkreettisin ja monipuolisin harjoituksin myötätuntoteemaan. Kurssi on tutkija-psykologien Kristin Neffin ja Christopher Germerin työryhmineen kehittämä Mindful Self-Compassion –peruskurssi (Center for Mindful Self-Compassion).


Kenelle?

Itsemyötätunnon kurssi sopii sinulle, joka haluat syventyä myötätuntoteemaan ja löytää siitä näkökulmia hyvinvoinnin vahvistamiseen niin itsesi kuin muiden hyväksi. Itseen kohdistuva myötätunto syventää mindfulness-taitoja, mutta aiempi mindfulness-osaaminen ei ole välttämätöntä.

Peruskurssin teemoja:

  • Mitä itsemyötätunto on?
  • Mindfulness tukemassa myötätuntotaitoja
  • Kuinka harjoittaa itseen kohdistuvaa myötätuntoa – ydinharjoituksia
  • Myötätunto arjessa – oman myötätuntoisen äänen löytäminen, rohkaisupuhetta kritiikin ja puskemisen sijaan
  • Myötätuntotaidot hankalien tunteiden kohtaamisessa
  • Kuinka myötätunto muuntaa ihmissuhteita myönteisemmäksi
  • Mitä tutkimukset kertovat itsemyötätunnon merkityksestä
  • Omat ydinarvot ja sitoumukset
  • Myötätuntoinen elämä!

Tapaamisissa on erilaisia näkökulmia ja oivalluksia tuovia harjoituksia, keskustelua ja tieto-osuutta.  Tapaamisten välillä tehdään itsemyötätunto-harjoituksia ja sovelletaan keinoja arjen tilanteissa.  Iltatapaamisia on yhteensä kahdeksan klo 17-19.30 (paitsi 1. kerta klo 17-20). Lisäksi ohjelmaan kuuluu noin neljän tunnin retriitti, jossa on harjoituksia ja hiljaisuutta.

Aika: 

6.2 – 2.4.2020 torstai-iltaisin. Viikolla 8 ei ole tapaamista. Kellonajat: ensimmäinen kerta klo 17-20, muut kerrat klo 17-19.30. Retriitti lauantaina 21.3. klo 10-14.

Paikka: TaitoBa House, Annankatu 29 A (4. krs), 00100 Helsinki

Osallistujien palautteita ja kokemuksia aiemmilta kursseilta:

”Ihana matka oman itsensä vahvuuteen ja tärkeyteen”

”Kurssi auttoi asiakeskeistä ja itsekiittistä ihmistä pysähtymään oman itsen äärelle lempeästi. Hyvinvointi ja rauha elämässä kasvoivat selkeästi” – Sanna S.

”Pointti ei ole tulla paremmaksi vaan enemmän ystäväksi itsellemme. Silloin meistä kasvaa myös parempia ihmisiä itsellemme ja muille” Roope Rytkönen, psykologi (Marin ja Aleksin kurssi)

”Tämä kurssi voi muuttaa elämäsi suuntaa! Se on oivalluttava ja käytäntöön painottuva, jossa voi tehdä työtä itsetuntemuksen kanssa. Vertaistuki avaa silmiä muiden kokemuksille ja kurssilla voi olla oma itsensä. Suosittelen lämpimästi! ” – Jorma Korkkinen

”Kurssi antoi kevyen olon, tilaa ajatuksille ja lempeää ymmärrystä. Kurssi-ilta oli viikon kohokohta.” – Marjut Joensuu

”Itsensä kohtaaminen tunnetasolla auttoi kääntämään ”laivan suuntaa” toivottua kohti. Silmiin löytyi kurssin avulla taas uudelleen hyväksyvä katse ja olemukseen rakastava asenne”.

”Käymisen arvoinen matka kosketukseen oman itsensä kanssa. Lähden kurssilta itseä enemmän rakastavana, jonka ansiosta voin rakastaa enemmän muitakin ihmisiä”.

”Suosittelen kurssia täysin sydämin kaikille, jotka haluavat kehittää myötätuntoista suhtautumista itseensä ja toisiin, oppia mielen rauhoittumista ja omien tunteiden kanssa elämistä ystävällisessä hengessä.”  (Marin ja Aleksin kurssi)

”Tämä kurssi tukee sisäistä kasvua hyvin luonnollisella tavalla = rauhallinen, tilaa antava,  jokaisen omaa tahtia kunnioittava. Tällöin sisältä uskaltaa nousta valoon vaikeitakin tunteita.”

Kurssi on hyvä pysähtymisen paikka ja antoisa, monipuolinen sisältö. Sopiva yhdistelmä keskenään erilaista sisältöä. Mukava, helppo tunnelma. Kurssipaikan sijainti on loistava ja puitteet hyvät!”.

”Leena ja Mari luovat välittömästi turvallisen ja hyväksyvän ilmapiirin, jossa on helppo edetä omassa tahdissa. Nautin syvästä läsnäolosta, pysähtymisestä hetkeen ja ajasta, jolloin pystyin kysymään itseltäni, mitä minulle kuuluu. Viikottaiset teemat ja harjoitukset tukivat hyvin oppimista. Voin suositella kurssia lämpimästi jokaiselle.”

”Suosittelen kurssia lämpimästi kaikille, jotka haluavat alkaa pitää omasta hyvinvoinnistaan ja jaksamisestaan huolta. Sain kurssista hyötyä myös ammatillisessa mielessä, haluan vaalia näitä kurssin arvoja ja opetuksia myös työssäni asiakkaiden/potilaiden kanssa.”

Hinta: Yksityishenkilöille 470 € sisältäen arvonlisäveron (24%), yrityksille 583€ (470€ + alv 24%).  Jos olet työtön, hoitovapaalla tai opiskelet kokoaikaisesti, voit saada kurssista 30% alennuksen (330€, sisältäen alv 24%). Illtoihin sisältyy kevyet tarjoilut. Laskutus 1-3 erässä.

Jos kurssin keskeyttää, kurssin aloittamisen jälkeen, veloitamme koko kurssimaksun.

Valmennus tukee omaa työhyvinvointia ja antaa ammatillisia eväitä mm. asiakas-/ihmissuhdetyössä toimiville. Kannattaa kysyä myös työnantajalta tukea osallistumismaksuun.

 

Ohjaajina: Mari Juote ja Aleksi Litovaara

Tiedustelut: mari.juote@taitoba.fi

Ilmoittautuminen  31.1.20 mennesä (TaitoBan sivujen kautta) Kerrothan muutamalla sanalla itsestäsi ja kiinnostuksestasi kurssiin.

Olemme perehtyneet mindfulness- kuin myötätuntotaitoihin monipuolisesti (Center for Mindful Self-Compassion koulutetut ohjaajat) ja valmentaneet ihmisiä näihin taitoihin useiden vuosien ajan. Itsemyötätunnon 8- viikon ohjelmaa on toteutettu TaitoBa Housessa vuodesta 2015. Harjoitukset ja taidot ovat apuna myös omassa arjessamme!

Lue lisää Marista

Lue lisää Aleksista

Kuuntele harjoituksia myötätunnolla -kanavalla tai selfcompassion/äänitteet.

Lue Mari Juotteen  ja Leena Rasasen artikkeli: Itseen kohdistuva myötätunto_Ratkes lehti 4_2015

Aineistoja-sivulla lisää teemaan liittyvää kirjallisuutta.