Itsemyötätunnon peruskurssi Mindful Self-Compassion -ohjelman mukaan 6.2. – 3.4.2018

Läsnäoloon pohjautuva itsemyötätunto (mindful self-compassion) on voimaannuttava ja tutkimuspohjainen lähestymistapa hyvinvointiin ja tunnetaitojen vahvistamiseen. Myötätuntotaitoja voi ja kannattaa oppia ja kehittää!

8-viikkoisella iltakurssilla syvennytään kokemuksellisesti, konkreettisin ja monipuolisin harjoituksin myötätuntoteemaan. Kurssi on tutkija-psykologien Kristin Neffin ja Christopher Germerin työryhmineen kehittämä Mindful Self-Compassion –peruskurssi (Center for Mindful Self-Compassion).

Itsemyötätunnon kurssi sopii sinulle, joka haluat syventyä myötätuntoteemaan ja löytää siitä näkökulmia hyvinvoinnin vahvistamiseen niin itsesi kuin muiden hyväksi. Itseen kohdistuva myötätunto syventää mindfulness-taitoja, mutta aiempi mindfulness-osaaminen ei ole välttämätöntä.

Peruskurssin teemoja:

  • Mitä itsemyötätunto on?
  • Mindfulness tukemassa myötätuntotaitoja
  • Kuinka harjoittaa itseen kohdistuvaa myötätuntoa – ydinharjoituksia
  • Myötätunto arjessa – oman myötätuntoisen äänen löytäminen, rohkaisupuhetta kritiikin ja puskemisen sijaan
  • Myötätuntotaidot hankalien tunteiden kohtaamisessa
  • Kuinka myötätunto muuntaa ihmissuhteita myönteisemmäksi
  • Mitä tutkimukset kertovat itsemyötätunnon merkityksestä
  • Omat ydinarvot ja sitoumukset
  • Myötätuntoinen elämä!

Tapaamisissa on erilaisia näkökulmia ja oivalluksia tuovia harjoituksia, keskustelua ja tieto-osuutta.  Tapaamisten välillä tehdään itsemyötätunto-harjoituksia ja sovelletaan keinoja arjen tilanteissa.  Iltatapaamisia on yhteensä kahdeksan klo 17-19.30 (paitsi 1. kerta klo 17-20). Lisäksi ohjelmaan kuuluu noin neljän tunnin retriitti, jossa on harjoituksia ja hiljaisuutta.

Aika: 6.2. – 3.4.2018 tiistai-iltaisin, poikkeuksena 4. kerta, joka keskiviikkona 7.3. Kellonajat: ensimmäinen kerta klo 17-20, muut illat ovat klo 17-19.30. Retriitti lauantaina 24.3.2018 klo 10-14.

Paikka: TaitoBa House, Annankatu 29 A (4. krs), 00100 Helsinki

Osallistujien palautteita ja kokemuksia aiemmilta kursseilta:

“Tämä kurssi voi muuttaa elämäsi suuntaa! Se on oivalluttava ja käytäntöön painottuva, jossa voi tehdä työtä itsetuntemuksen kanssa. Vertaistuki avaa silmiä muiden kokemuksille ja kurssilla voi olla oma itsensä. Suosittelen lämpimästi! ” – Jorma Korkkinen

“Kurssi antoi kevyen olon, tilaa ajatuksille ja lempeää ymmärrystä. Kurssi-ilta oli viikon kohokohta.” – Marjut Joensuu

“Kurssi on hyvä pysähtymisen paikka ja antoisa, monipuolinen sisältö. Sopiva yhdistelmä keskenään erilaista sisältöä. Mukava, helppo tunnelma. Kurssipaikan sijainti on loistava ja puitteet hyvät!”.

“Aivan loistava kurssi. Lämpimät suositteluni jokaiselle joka on kiinnostunut kehittämään näitä taitoja. Itsemyötätunto syventää näkemystä itseen ja myös kanssa kulkijoihin.”

“Leena ja Mari luovat välittömästi turvallisen ja hyväksyvän ilmapiirin, jossa on helppo edetä omassa tahdissa. Nautin syvästä läsnäolosta, pysähtymisestä hetkeen ja ajasta, jolloin pystyin kysymään itseltäni, mitä minulle kuuluu. Viikottaiset teemat ja harjoitukset tukivat hyvin oppimista. Voin suositella kurssia lämpimästi jokaiselle.”

“Suosittelen kurssia lämpimästi kaikille, jotka haluavat alkaa pitää omasta hyvinvoinnistaan ja jaksamisestaan huolta. Sain kurssista hyötyä myös ammatillisessa mielessä, haluan vaalia näitä kurssin arvoja ja opetuksia myös työssäni asiakkaiden/potilaiden kanssa.”

“Olen huomannut, miten hyödyllistä on, kun sisältöjen harjoittamiselle on säännölliset raami eli viikottaiset tapaamiset.”

 

Hinta: Yksityishenkilöille 470 € sisältäen arvonlisäveron (24%), yrityksille 583€ (470€ + alv 24%).  Jos olet työtön, hoitovapaalla tai opiskelet kokoaikaisesti, voit saada kurssista 30% alennuksen (330€, sisältäen alv 24%). Illtoihin sisältyy kevyet tarjoilut. Laskutus 1-3 erässä.

Valmennus tukee omaa työhyvinvointia ja antaa ammatillisia eväitä mm. asiakas-/ihmissuhdetyössä toimiville. Kannattaa kysyä myös työnantajalta tukea osallistumismaksuun.

Tiedustelut:

Kevään kurssilla ohjaajina ovat mindfulness- ja MSC-ohjaajat Leena Rasanen  ja Aleksi Litovaara. 

leena.rasanen@taitoba.fi ja aleksi.litovaara@taitoba.fi

Ilmoittautuminen TaitoBan sivujen kautta  Kerrothan muutamalla sanalla itsestäsi ja kiinnostuksestasi kurssiin.

Me ohjaajat olemme perehtyneet niin mindfulness- kuin myötätuntotaitoihin monipuolisesti ja valmentaneet ihmisiä näihin taitoihin useiden vuosien ajan. Ja tottakai harjoitukset ja taidot ovat apuna myös omassa arjessamme! Mindful Self-Compassion -opettajiksi olemme kouluttautuneet Center for Mindful Self-Compassion -keskuksen MSC Teacher Training -koulutuksessa  http://centerformsc.org.

Lue lisää Leenasta 

Lue lisää Aleksista 

 

 

2018-01-30T16:29:02+00:00